Avstår beställningar t o m 101107 - orken räcker inte till

Då jag känner att jag inte riktigt räcker till och inte riktigt klarar av att uppnå de mål som jag önskar och dessutom inte ens har hunnit få upp bilder på de tyger som finns hemma så väljer jag nu att stoppa för beställningar under några veckors tid. Arbetsträningen tar mer på krafterna än vad jag anat tyvärr. Så mellan 16/10-7/11-10 kommer inga beställningar sys, givetvis kan jag ta emot dem, men då skall man vara medveten om att inget påbörjas förrän den 8/11. På den tiden skall jag fixa bilder på tyger och uppdatera mina egna barns garderober. Det kommer sedan vara möjligt att beställa Älsklingsfrö plagg mellan den 8/11-10 t o m 5/12-10 allt för att jag skall hinna med att sy och skicka innan jul (eftersom det börjar närma sig "julklappsshoppande").

Är man dock sugen på att köpa Älsklingsfrö kläder så finns fortfarande en hel del färdigsytt i stl 56-92 framför allt. Klicka bara på länken så kommer du direkt till kläderna. Dessutom skänker jag en del utav summan till Rosa Bandet & Cancerforskning. Visar ingen intresse för plaggen inom de närmaste dagarna är målet att till nästa helg ha lagt upp plaggen på Tradera med samma syfte som ovan.

Storebror ville också ha!

Och så klart skulle han få det. Alltså en tröja med första bokstaven i namnet, ett präktigt R. Eftersom det inte fanns någon som helst stress ikring denna så blev det mer lustfyllt att skapa denna tröja. För att binda samman hans tröja med småbrorsornas och göra även hans tröja lika, men ändå olika så valde jag att använda tre färger till hans tröja. Tre utav de färger som alltså redan använts till småbrorsornas tröjor. Önskemålet var att tröjan skulle vara färdig till den senaste fredagen, men det hann jag inte riktigt. Raringen blev dock nöjd med att ha den färdig så att han kunde använda den under lördagen i stället, när han hade besök av en kompis hela långa dagen. Nöjda och glada barn är det bästa som finns och att kunna göra dem nöjda med något man själv skapat/sytt är bland det bästa som finns. Här kommer då ett litet bildbevis på äldstingens tröja:


Han är så fin så fin i grönt min stora rödhåriga 7-åring. Så valet av grundfärg blev ganska enkelt. Mörkt bruna ärmar fick det bli eftersom jag vet hur skitiga ärmsluten har förmågan att bli mellan varven. Och så snygga blå detaljer med R:et i fokus. Storleken på tröjor är numera 128 för min äldsta.

Kategori:

Ute i absolut sista minuten...

Japp, det var jag det. Eftersom vi åkte på lite sjuka jag och maken innan förra helgen så var jag inte så pigg och alert för sömnad. Och tröttheten satt i sig efter arbetsträning om dagarna. Men jag hade lovat de två minsta grabbarna "bus" en varsinn fin tröja till sina förskolefotograferingar som gick av stapeln i torsdags. Tröjorna skulle ha ett stort fint R på bröstet och jag roade mig med att välja kombinationer fram och tillbaka på tygerna. Jag satte mig vid maskinerna efter det att barnen var nattade på onsdagkvällen. D v s någon gång efter 20. Sedan satt jag fram till avbrott kl 21.30 då det för ovanlighetens skull var ett tv-program jag var lite nyfiken på. Sedan åter till maskinerna. Kl 23.30 efter relativt smidig sömnad så avslutade jag sömnaden och släckte ner alla maskiner och lampor. Maken var väl inte helt nöjd, men han stod ut (mitt syrum är ju numera även vårat sovrum för en tid). Så från tillklippning till två färdiga tröjor tog det ganska precis tre timmar. Och resultatet blev både jag och busarna nöjd med. Jag gillar nog minstingens tröja allra bäst. Hans favoritfärg blå funkade så bra tillsammans med det gräsgröna tyget. Och ja, det blev så ont om tid så att fotograferingen av tröjorna skedde ett par dagar senare och tröjorna är med andra ord inte helt rena.


Tygerna är rakt över Stoff & Stils strechjersey/muddväv. Raglanskärningarna har stickats ned med avig trippelsöm på båda tröjorna och även fållen är sydd med denna på CoverPron. Den turkos/bruna tröjan är i stl 116 & den blå/gröna tröjan i stl 104. Minstingen har ju redan en, men den behöver sys om lite för att funka åt lillherrn.

Kategori: