Tävlingsdags hos Krimskrams!

Klicka på bilden ovan så kommer ni direkt med till tävlingen. Jag vill väldans gärna vinna ngt fint till ngn utav mina gossar då denna tjej är riktigt duktig. Ett plagg med applikation står nog högst upp på listan.

Petrol bilar & cerisa elefanter!

Japp, idag har här sytts i två olika tyger. Jag försöker jobba undan sådana där tillklippta projekt som legat ett bra tag. De har väntat...och väntat...och väntat igen. Men nu så! Idag har jag äntligen fått ändan ur, eller tummen ur. Först ut blev tre par underbyxor till mellankillen. Dessa är sydda i stl 110 och bör räcka ett bra tag för hans del. De små stjärtarna växer ju inte så himla fort. Nu börjar i alla fall killarna vänja sig och har ingenting emot vanliga "kalsonger"/underbyxor i stället för boxermodellen. Det blir ju inte lika bylsigt underbyxorna, vilket är en stor fördel.


Fick till två par helt i biltyget (som jag bytte till mig i ett byte tröjor mot tyg med Krimskrams) och ett tredje par där framstycket fick vara helbrunt. Eg borde jag prova på textilpenna eller applikation där, men jag tror att det kommer förbli en ren yta där. Omaket att få dit en applikation i efterhand vet jag inte om jag orkar göra mig. Lat? Ja visst! Vem är inte det ibland?


Vid fotograferandet fick jag se ett litet vävfel i tyget (till vänster i bild i det vita fältet) som jag faktiskt inte hade sett tidigare. Tur att det är underbyxor som skall stanna hemma. Det var sonen som fick välja textfärg på namnlapparna denna gång. Det slutade med att det blev en med varje färg utav de som finns kvar. Orange, turkos och röd text är helt slut här hemma sedan en tid tillbaka. Och eftersom jag inväntar nya snygga lappar så får vi klara oss på det som finns. Lappen med grön text ovan är faktiskt den jag gillade bäst till dessa underbyxor.


När maken till slut kom hem, efter dagens äventyr, så var jag ganska trött på ungar som lyssnade lite lagom bra. Så jag smet till symaskinerna för lite avkoppling. Och röjde undan lite fler sådana där projekt a la dåligt samvete. Så fyra underbyxor till har sett dagens ljus. Tyget är Jofotex bruna elefanttyg som jag valt att färga. Här i en riktigt cerise färg. Och jag tycker kombon cerise och orange är riktigt häftig. Det skall finnas flera liknande underbyxor bloggade tidigare i den här bloggen. Och inte en enda tvillingnål har rykt denna omgång. Annars brukar jag lyckas kvadda minst en. För jo, jag envisas fortfarande med att kanta underbyxorna på vanliga maskinen. Skarvarna i benöppningarna blir inte lika obehagliga då som när man syr på CP:n och sedan skall sticka ned och det blir en stor hård knöl. Eller stor och stor, men det är i alla fall mer som kan skava mot ömtålig barnhud. Nu tänker jag göra lördagkväll, men troligen återkommer jag en vända imorrn igen!

Kategori:

Ett tu tre...

så var den sista beställningen också slutförd. Trots en hel del mankemang och småpyssel samt irritation kring maskiner som inte ville samarbeta så lyckades jag faktiskt få färdigt denna ursöta body igår. Det är första alstret ut i min blogg med JNYdesigns "Aporlejon" som utgångspunkt. Det gjorde sig verkligen riktigt, riktigt bra på ett litet plagg för de allra minsta. Bodyn är sydd i stl 62 på beställarens önskemål.Som sagt, sömnaden utav denna body gick allt annat än smärtfritt. Det började med att overlocken strulade. Sömmarna drog ihop sig ngt aldeles fruktansvärt. Det "felet" var dock relativt enkelt åtgärdat då det visade sig atty tråden hade trasslat sig på den undre griparen. Sedan var det dags för CP:n då jag använder mig utav den aviga trippelsömmen då jag syr ner raglanskärningen. Det blev bara en enda stor trasselsudd. Tur jag provade på en provlapp först. Kliade mig i huvudet och förstod ingenting, tills jag vred lite på maskinen och insåg att jag satt dit "bordsdelen" som täcker friarmen lite slarvigt. En del stack upp och hindrade tyget/tråden att matas vidare. Således ganska enkelt avhjälpt det också.

Bodyn syddes ihop på overlocken och sedan var det dags för slutmomentet: bandkantning. Så klart även det på CP:n. Bestämde mig för att prova att kanta med JNYdesigns tunna interlock i stället för muddväv. På medd bandkantaren på maskinen och så kolla att alla inställningar var rätt. Liten, liten justering sedan tiptop. Men efter ca en decimeters sömnad så glider sömmen av kantbandet. Grrrr, ilska och tandagnissel. Bort med allt och så mickla lite till med inställningarna. Inte helt tiptop, men kantbandet riskerar i alla fall inte att få sömmen utanför. Sprätta, sprätta. Och börja om på nytt, denna gång med gott resultat och hela kantbandet blev färdigt. Sedan kom jag till ärmarna. Och min inte helt genomarbetade tankegång om att även dessa skulle gå att kanta. Men inte när de redan är ihopsydda. Provade och förkastade, klippte bort och klippte till vanliga små muddar i stället. Mycket bättre!

Sanningen att säga så strulade det så mycket för mig när jag skulle sy den här bodyn så jag lade den ifrån mig en stund och pysslade med tunikan i stället. Allt för att liksom lugna ner mig och slippa strulande arbetsmoment. Under arbetets gång hann också ett par nålar gå av, så bitvis var det verkligen inte min dag igår. Men så är ju livet i allmänhet och det kan var både upp och ner en och samm dag och bodyn blev ju till slut färdig. Jag är om inte 100% nöjd så i alla fall nära på. Missnöjet bottnar dock främst i allt strul. Mot nya mål, med förnyad energi.