Lite "flaflonger"

Ja rubriken kanske kräver lite översättning: flaflonger står här hemma för kalsonger. Det blev faktiskt några plagg till sydda i torsdags; tre par kalsonger till äldstingen. Nu är jag ganska osäker på om de verkligen kommer bli bra till honom, är rädd för att de blir för vida i benöppningarna. Denna gång bandkantade jag ju med CoverPron och dessutom  med interlock och då drar det inte ihop sig lika mycket som när jag syr på vanliga maskinen och har en muddremsa som är ca 75% av benöppningens omkrets. Jag har ju hitintills varit lite motståndare till att bandkanta på CoverPron eftersom jag tycker det blir för knöliga, obehagliga skarvar. Men när man bara använder tre lager kantband så blir det lite smidigare, fast jag vet inte, jag gillar tvillingnålssömmen vis sömnaden av trosor/kalsonger. Framtiden får utvisa vad jag väljer att använda mig av.


Tyg: JNYdesigns röda "Aporlejon" tyg, limegrön Hilco interlock till kantband och så toppat med limegrön tråd till kontrastsömmar sydda på CoverPron.

Jag laborerade lite med diffmatningen. På det ena paret använde jag diffmatning 1,0, d v s standardvärdet, på det andra paret använde jag diffmatning 1,5, vilket i mitt tycke inte gav någon skillnad. På sista paret använda jag diffmatning 0,5, då drogs tyget ihop lite och sömmen blev konstigt oelastisk, inget bra med andra ord. Jag trodde att jag skulle lyckas dra ihop benöppningen lite med hjälp av diffmatningen, men lyckades med andra ord inget vidare. Nå det får bli mer laborerande vid annat tillfälle. Trots att jag nu har haft maskinen i över ett år så har jag inte "lekt" så mycket med den så jag har ganska dålig koll på vilka inställningar som leder till vad.

Kategori:

Röda t-shirtar till grabbarna bus!

Barnens klädkammare behöver fyllas på med flera t-shirts. Nu är vädret för tillfället allt annat än vårigt, men vad det lider så kommer det ju faktiskt varmare dagar och inom några månader är ju sommaren här. De här t-shirtarna har legat tillklippta ett tag nu. Faktiskt ända sedan den här beställningen. Ja, ok en månad är ju inte jättelång tid, men ändå! Och vad har de då väntat på? Jo faktiskt rätt trådfärg. När jag klippte till dem for det en snabb tanke genom mitt huvud om att det vore snygg med limegröna kantband och kontrastsömmar. Så fick det bli! Men annat har kommt emellan som har varit mer brådskande, jag har glömt beställa hem rätt tråd. You name it! Men nu så med tråden hemma och annat som också sytts med limegrön tråd har jag äntligen kommit till skott. Och jag är riktigt nöjd med valet av limegrön kantband och kontrastsömmar till det röda tyget! Fräscht och vårigt/somrigt i mitt tycke. Tröjorna blev färdiga i torsdags, i samband med sömnaden av beställningspyjamasen.Tyg: JNYdesigns röda "Aporlejon" tyg, limegrön Hilco interlock till kantband & limegrön tråd till kontrastsömmar. Vår/sommarfräsch kombination som funkar till mycket.

Men sömnaden har inte varit helt smärtfri denna gång. Eller i och för sig har ingenting gått galet, det var bara ett tankefel som ledde till en hel del merarbete. Jag glömde nämligen sy dit namnbandet i sömmen. Först tänkte jag strunta i det och sy på ett vanligt, men de känns så himla tråkiga nu så det lockade liksom inte. Så jag tog tag i det sura äpplet och sprättade både raksöm och overlocksöm på en liten sträcka, ja på alla tre t-shirtarna. Och nu är jag glad och nöjd med beslutet för det blir så himla mycket snyggare!

Och så till sist: Den turkosa aporlejon beställningen!

Beställningen färdigställdes igår, tillsammans med en del andra plagg som kommer i bloggen inom de närmaste dagarna. Historien bakom pyjamasen med korta ärmar & ben har ni ju redan fått. Mönstret har jag gjort själv och trots att jag ökade på varje storlek med samma mått som Ottobre så visade det sig att pyjamasen/bodysuiten blev väldigt stor. Eller i och för sig är det väl inte så konstigt då Ottobre ju är kända för att vara stora i storlek, något som jag inte tänkte på. Nu är det hela justerat till det bättre och jag hoppas pyjamasen skall bli till belåtenhet och funka bra för beställarens barn. Till skillnad från pyjamasen i onsdagens inlägg så är denna i stl 104. Pyjamasen i det inlägget har jag nu märkt om till stl 110 i stället, då det stämmer bättre. Jag ordar inte så mycket mer om pyjamasen, men här kommer ännu ett par bilder:Tyg: JNYdesigns turkosa "Aporlejon" tyg. Limegrön Hilco interlock till kantband. Limegrön tråd till kontrastsömmar. För övrigt måste jag prisa CoverPron lite: nu när jag lärt mig sy kantband i bara tre lager tyg syr CoverPron så himla snygga kantband! Jag är supernöjd och riktigt glad över tipset som kommit från ett par olika bloggare. För tillfället syr jag inga kantband alls med fyra lager tyg. Nice!