Mera nysytt som utlovat...

kommer det här! Men först: TACK för alla era goa kommentarer. Det är ju trevligt att få höra att även andra tycker det man skapat faktiskt ÄR värt att visas upp *ler*. Igår tog jag mig alltså lite mera sytid. Värmen är verkligen enastående just nu *skratt* och det är mer regel än undandag med lite "siesta" här i Kolmårdsskogarna mellan sisådär 11.30-15.00. Åtminstone för oss vuxna. De små kivas och bråkas för fullt oavsett tidpunkt och vi fattar väl inte riktigt hur de orkar. Tidiga morgnar, långa dagar och sent i säng (20-tiden eller senare är för oss sent eftersom vi har obligatorisk nattning efter Bolibompa vid 19-tiden i vanliga fall) och ändå är det ett rent helskotta att få dem att sova. Och att min ork INTE är den bästa, ja det  är ju ingen nyhet vid det här laget så det blir en del konflikter minst sagt. Ibland önskar jag att det fanns ett litet sommarkollo att skicka dem till några veckor. Får man tänka så utan att bli lynchad? Men nog om det, nu återgår jag till bloggens och inläggets huvudsyfte: sömnaden. Det blev som sagt en hel del gjort igår med. Och först ut blev faktiskt ett alster till mig själv...i MOLNtyg! Ni får dock inte se det på, jag har inte ens bestämt mig för om jag skall behålla det, om det blev snyggt, fulsnyggt eller bara helt fel. Eller om det helt enkelt skall få sys om helt och hållet. Just nu i värmeböljan kändes det helt fel, på tok för mycket tyg inser jag i efterhand och tyget är dessutom lite i tjockaste laget. Nå här kommer bildbeviset:


Modell: Pingvinärmsklänning stl 38 (STOR i storlek, jag hade nog kunnat ha en 36:a t o m och är nog tyvärr snarare stl 40 eg). Sömnadsmässigt är jag helnöjd, allt gick som det skulle och det blev snyggt, men ja, jag velar... Kanske lämpar sig modellen bättre som ett ytterplagg helt enkelt? Eller är det bara jag som är så himla ovan? Hoppar raskt vidare till det som jag är bättre på och som åtminstone så gott som alltid blir rätt ;-) barnkläderna. Igår gick väldigt mycket i grönt som jag sydde. Först ut ett jättesött tyg från Nimana som jag bara inte kunde låta bli när de hade erbjudande trots sitt höga pris 275 kr/m. Detta tyg har nu använts till tre stycken tröjor till mina gossor, har lite lite kvar. Köpte trots allt bara 1 meter (om jag inte minns fel, men absolut inte över 2 meter).

Själva "Trollskogen" är ett svensktillverkat interlockstickat tyg i 100% ekologisk bomull formgivet utav Isabelle Norman Sällström. Ärmarna är en tunn singeljersey från Hilco och så toppat med lite S&S muddväv ;-). Tröjtrycket passar mina små troll aldeles utmärkt och jag är nöjd med sammansättningen utav tröjorna. Sömnaden är det inga konstigheter med jag har inte trixat eller provat något nytt utan de ser helt enkelt ut som vilken annan tröja som helst sydd utav mig.Och här kommer faktiskt mina första alster i det limegröna flodhästtyget till mina egna barn. Jag tror att framför allt äldsta killen kommer bli grymt snygg i sin tröja. Han har ju rött hår och de flesta gröna tonerna brukar passa honom bra. Han fick en långärmad tröja faktiskt med svarta muddavslut för att ta upp flodhästarnas svarta konturer. Och s om synes så har de båda "småkillarna" fått en varsin t-shirt, dock är de helt olika varandra i alla fall. Minstingen fick korta ärmar utan muddavslut och där har jag använt mig utav S&S ribbtrikå/muddväv i lime och så avslutat halsringningen med svart muddvävskant. Mellankillen fick i stället avslut med svart muddväv både i halsringning och ikring ärmslut. Så lika, men ändå olika och just det tycker jag många gånger är ganska roligt att göra.

Sist ut i detta blogginlägg får grabbsens byxor bli. Liksom byxorna i föregående inlägg inga konstigheter. Tunnare, mjuka härliga muddbyxor i en strechjogging som är så mjuk och go och innehåller lite lycra. Den här gången så snyggt matchande till både trolltyget och flodisarna. Har märkt en utveckling hos mig när det gäller muddandet utav plagg. Numera så nålar jag faktiskt aldrig. Nålade alltid upp fjärdedelar förr, men nu kör jag på "fri hand" rakt av och jag vet eg inte om det går fortare, men det känns som om man i alla fall är "friare" *skratt*. Fast på bl a muddbyxorna får man verkligen jobba arslet av sig för att få mudden att räcka till, drar som en tok eftersom mudden i regel är hälften så lång som byxslutet. Då får man jobba ;-).
Jaha...ville ni se byxorna? Ok då...

Jes:

vilka underbara kläder!!! kan inte riktigt bestämma mig om det rosa molnen det skulle va lättare om man fick se den på :) jag har lite svårt att hur den ser ut på när man bara ser den på en galge. Gillar halsen snyggt med den bruna "polon" Pojkarnas tröjor va supper fina. Härliga kreationer är det, det märks att du mår bra av att sy :)

Anna:

Snyggt!!

Lottiz:

Gud vad mycket snyggt du sytt, både här och föregående inlägg. Gillade trolltyget, underbara färger. Angående klädesplagget till dig kan inte jag heller säga vad jag tycker när det inte sitter på, men färgerna var härliga på den iaf och den se luftig ut.

Såg kommentaren i min blogg med och ni är jätte välkomna att hälsa på när jag är ledig. Kika gärna på mitt schema i bloggen, är ledig på torsdag och imorgon fm så än går iaf båda de dagarna bra.

Nästa vecka är jag lite mer ledig. Men kika och säg när det passar er, vi har som sagt inte bestämt något ännu.

Kram vännen

AnKa:

Just idag känns ju molnklänningen rätt fel :-) men tänk dig den i ett härligt blommigt lite tunnslitet påslakan istället. Svalt och skönt. Modellen tycker jag var jättefin.

Och trolltyget var ju helt underbart!!!!

florin:

Så mycket fint som vanligt i din blogg, jag älskar verkligen att kika på dina mysiga plagg. Du lyckas alltid så bra med att kombinera tyger och färger!!!

Doris & Assar:

Wow vilka härliga kombinationer!!

Johanna:

Trolltyget är underbart!!! Och jag tycker att molntröjan ser cool ut, skulle absolut använda den. Så så ta på den och inse att du är skitsnygg:)

Kommentera inlägget här: