En liten beställning...

har jag sytt idag. Det är inte så ofta jag får beställningar, men när jag får dem tar jag mig an dem med glädje. Det är alltid extra roligt att känna att andra faktiskt uppskattar det man gör. Den här beställningen har jag fått tack vare begagnatförsäljning av barnens avlagda kläder och den är gjord helt utifrån beställarens egna önskemål så nu hoppas jag verkligen att förväntningarna infrias *ler*. Jag tycker kombon blev riktigt fräsch och gillar tröjan skarpt. Och det här blir min absolut sista egenfärgade turkosa elefanttröja och den är i storlek 86.


Tröjan toppades med bruna ärmar i en härlig brun singeltrikå med lycra från Mjuka tyger och så orange muddväv från Stoff & Stil. Singeltrikån är verkligen supermjuk och härlig så jag hoppas tröjan som helhet nu skall falla den nya ägaren i smaken.

Mera nysytt som utlovat...

kommer det här! Men först: TACK för alla era goa kommentarer. Det är ju trevligt att få höra att även andra tycker det man skapat faktiskt ÄR värt att visas upp *ler*. Igår tog jag mig alltså lite mera sytid. Värmen är verkligen enastående just nu *skratt* och det är mer regel än undandag med lite "siesta" här i Kolmårdsskogarna mellan sisådär 11.30-15.00. Åtminstone för oss vuxna. De små kivas och bråkas för fullt oavsett tidpunkt och vi fattar väl inte riktigt hur de orkar. Tidiga morgnar, långa dagar och sent i säng (20-tiden eller senare är för oss sent eftersom vi har obligatorisk nattning efter Bolibompa vid 19-tiden i vanliga fall) och ändå är det ett rent helskotta att få dem att sova. Och att min ork INTE är den bästa, ja det  är ju ingen nyhet vid det här laget så det blir en del konflikter minst sagt. Ibland önskar jag att det fanns ett litet sommarkollo att skicka dem till några veckor. Får man tänka så utan att bli lynchad? Men nog om det, nu återgår jag till bloggens och inläggets huvudsyfte: sömnaden. Det blev som sagt en hel del gjort igår med. Och först ut blev faktiskt ett alster till mig själv...i MOLNtyg! Ni får dock inte se det på, jag har inte ens bestämt mig för om jag skall behålla det, om det blev snyggt, fulsnyggt eller bara helt fel. Eller om det helt enkelt skall få sys om helt och hållet. Just nu i värmeböljan kändes det helt fel, på tok för mycket tyg inser jag i efterhand och tyget är dessutom lite i tjockaste laget. Nå här kommer bildbeviset:


Modell: Pingvinärmsklänning stl 38 (STOR i storlek, jag hade nog kunnat ha en 36:a t o m och är nog tyvärr snarare stl 40 eg). Sömnadsmässigt är jag helnöjd, allt gick som det skulle och det blev snyggt, men ja, jag velar... Kanske lämpar sig modellen bättre som ett ytterplagg helt enkelt? Eller är det bara jag som är så himla ovan? Hoppar raskt vidare till det som jag är bättre på och som åtminstone så gott som alltid blir rätt ;-) barnkläderna. Igår gick väldigt mycket i grönt som jag sydde. Först ut ett jättesött tyg från Nimana som jag bara inte kunde låta bli när de hade erbjudande trots sitt höga pris 275 kr/m. Detta tyg har nu använts till tre stycken tröjor till mina gossor, har lite lite kvar. Köpte trots allt bara 1 meter (om jag inte minns fel, men absolut inte över 2 meter).

Själva "Trollskogen" är ett svensktillverkat interlockstickat tyg i 100% ekologisk bomull formgivet utav Isabelle Norman Sällström. Ärmarna är en tunn singeljersey från Hilco och så toppat med lite S&S muddväv ;-). Tröjtrycket passar mina små troll aldeles utmärkt och jag är nöjd med sammansättningen utav tröjorna. Sömnaden är det inga konstigheter med jag har inte trixat eller provat något nytt utan de ser helt enkelt ut som vilken annan tröja som helst sydd utav mig.Och här kommer faktiskt mina första alster i det limegröna flodhästtyget till mina egna barn. Jag tror att framför allt äldsta killen kommer bli grymt snygg i sin tröja. Han har ju rött hår och de flesta gröna tonerna brukar passa honom bra. Han fick en långärmad tröja faktiskt med svarta muddavslut för att ta upp flodhästarnas svarta konturer. Och s om synes så har de båda "småkillarna" fått en varsin t-shirt, dock är de helt olika varandra i alla fall. Minstingen fick korta ärmar utan muddavslut och där har jag använt mig utav S&S ribbtrikå/muddväv i lime och så avslutat halsringningen med svart muddvävskant. Mellankillen fick i stället avslut med svart muddväv både i halsringning och ikring ärmslut. Så lika, men ändå olika och just det tycker jag många gånger är ganska roligt att göra.

Sist ut i detta blogginlägg får grabbsens byxor bli. Liksom byxorna i föregående inlägg inga konstigheter. Tunnare, mjuka härliga muddbyxor i en strechjogging som är så mjuk och go och innehåller lite lycra. Den här gången så snyggt matchande till både trolltyget och flodisarna. Har märkt en utveckling hos mig när det gäller muddandet utav plagg. Numera så nålar jag faktiskt aldrig. Nålade alltid upp fjärdedelar förr, men nu kör jag på "fri hand" rakt av och jag vet eg inte om det går fortare, men det känns som om man i alla fall är "friare" *skratt*. Fast på bl a muddbyxorna får man verkligen jobba arslet av sig för att få mudden att räcka till, drar som en tok eftersom mudden i regel är hälften så lång som byxslutet. Då får man jobba ;-).
Jaha...ville ni se byxorna? Ok då...

Fånga busar på bild...

är definitivt inte det lättaste. Speciellt inte tre spralliga busfrön mellan 2-6 år. Försökte få mina tre godingar på bild i nysydda kläder, men det gick så där *skratt*. Inget foto blev någon 10-poängare, men man får vara nöjd med vad som bjuds ;-)

      

      
Imorgon skall ni få se lite mera nysytt, för jag har fått en hel del härlig sytid idag också och är väldigt nöjd med min dag. Nu skall jag ta lite tvätt och sedan soooooova!