Jag ligger i...

men måste tyvärr meddela att de som vill se uppdateringar på min hemsida får vänta lite till. Jag räknar med att hinna ta itu med dem kvällstid mån-onsd under kommande vecka. Resterande ledig tid behöver jag lägga på att sy undan det som länge legat. Känner att jag vill ha "rent" runt ikring mig nu när jag skall påbörja sömnaden till marknaderna. Så först ut på min "att-göra-lista" ligger:
**rensa sybordet från halvfärdiga projekt (de har varit några stycken, och de har ikväll fått tillökning av 10 stycken påbörjade alster, så 15 plagg skall färdigställas totalt)
** göra klart de beställningar som ligger (så förlåt, ni får vänta lite till, men jag hoppas och tror att det skall vara klart innan veckan som kommer är till ända) samt ett och annat byte
**hemsidan då, men den får gå lite parallellt med ovanstående.
Optismist som jag är i vissa sammanhang (kan inte säga alla) så hoppas jag hinna med allt detta under nästa vecka. Sedan skall jag schemalägga min sömnad inför marknaderna, för den sömnaden lär kräva en viss disciplin.
Nåväl, även helgen har ägnats åt sömnad. Jag har jobbat ganska hårt faktiskt och gjort färdigt ganska många plagg. Imorse blev det sovmorgon dock så jag har inte hunnit lika mycket idag som igår. Nåväl, här kommer en liten bildkavalkad:


Dessa sex par byxor färdigställdes alltså igår. De fyra första paren är i en mörkt grå velour (men med svaga dragningar åt blått). De två minsta byxorna syddes i stl 68 & 74 och fick mörkgrå muddar. De andra två paren byxor syddes ï samma tyg, men med marinblå mudd (vilket tog upp den blå dragningen i tyget bättre och eg tycker jag nog den matchningen blev snyggare). Dessa två par blev i stl 80 & 86. Den sista bilden visar två do-re-do plagg. Utav mina egna velourbrallor som inte satt något bra, så blev det i stället två par småbyxor i stl 80 & 86 som förhoppningsvis skall sitta bättre på något barn. Byxorna är i mörkt grön velour med marinblå muddar. 86:orna får  nog sägas vara tingade. Dessa brallor är alltså samtliga tänkta att gå till försäljning.


Här kommer mitt absolut största projekt hitintills. Inte till svårighetsgraden dock ;-) utan helt enkelt till omfånget. Ett par herrmuddisar i stl XL till min bror. De ser gigantiska ut, men jag hoppas de skall funka. Det är ju meningen att de skall vara lite pösiga och midjemåttet ska stämma med brorsans för det har jag mätt. Brallorna är också ganska så långa, men det ska inte göra någonting tack vara muddarna. Får se vad han tycker om plaggen jag gjort när vi ses nästa gång. Kram lillebror! Eftermiddagen/kvällen avslutades med lite pyjamassömnad. Grabbarna behöver påfyllning i den numera ganska tomma pyjamaskorgen. Nu har jag dock hunnit utöka den med 3 pyjamaser var och har ytterligare två var på gång. Mellankillen fick bestämma muddfärg och det blev blåååå!


Eftersom de minsta grabbarna bus ville ha pyjamaserna innan läggning fick det bli panikfotande inomhus. Ville ju hinna med det innan de slängdes på. Pyjamaserna alltså i stl 86 & 98 i härlig lite tjockare gosig Eisertrikå. Även storingens pyjamas blev färdig igår kväll, men efter det att de lagt sig, så den användes aldrig och fotades därför idag i dagsljus. Och det här är alltså dagens lite mer blygsamma sömnad, dock saknas faktiskt två par pyjamasbyxor men de får bli bloggade när pyjamaserna är fullständiga. Nå här kommer bilderna:


Dagens pyjamaser är väl eg helgens hitintills mest färggglada plagg (bortser nu från de plagg som är påbörjade, men ej avslutade) med sina blålila toner och limefärgade muddavslut. Jag gillar den här pyjamasen (eller de eftersom det är tre). Annars ser min färgskala ovanligt dyster ut för att vara jag *skratt*. Men jag lovar, det kommer mera färg att komplettera dessa plagg med. De här plaggen var mest ett projekt från början att få slut på alla mina tyger som bara låg och låg. Som jag eg inte riktigt visste om jag ville använda mig utav. Men nu är det gjort! Jag vet eg inte vad jag har för snedvridna krav på mig själv. Tycker inte jag hunnit få så mkt gjort vad gäller sömnad, men räknar man ihop lördagens och söndagens plagg så har jag faktiskt sytt 21 plagg. Lägger jag därtill till det som sytts tidigare i veckan så är det faktiskt hela 32 plagg i olika storlek och utförande. Det är ju faktiskt inte lite. Närmare fem plagg om dagen. Tänk vad härligt det hade varit om allt hade varit beställningar ;-)
Med alla härliga tyger som är på gång skulle det behövas lite mer inkomst och inte så mkt utgifter. Men sånt är livet! Nästa vecka blir det som sagt mera glada FÄRGER! Ironiskt att jag för bara några dagar sedan satt vid en klädvisning och pratade om att jag vill ha FÄRGGLADA plagg och här kommer nu en kavalkad av totala motsatsen.
Nu ni, go vänner, skall jag landa i soffan en liten stund. För nu orkar inte kroppen med mer sömnad eller dataknattrande...

Give and Get omgång 2 nu outad...

så därför är det bara att blogga på om det som getts och fåtts. Jag är inte så stort fan av att lägga fler inlägg efter varandra samma dag - men den här gången får det bli så eftersom jag kommer ha så fullt upp ändå framöver. Jag börjar med det paket som jag själv gav bort eftersom det är obloggat. Mitt "get" paket har jag ju redan bloggat en gång, men ni skall få en uppfräschande bild på det i alla fall ;-) Här är det jag skickade:


Temat för den här omgången var: DJUR och det tog jag minst sagt fasta på. Är inte det här paketet djuriskt så säg *skratt*. Jag fick i uppdrag att pyssla ihop mitt paket till Pyssebus och vad hon tyckte om paketet går att läsa här: Give and Get. Det blev väl mottaget vilket känns jätteroligt! Paketets innehåll var alltså: de gröna elefanterna 1 meter tyg, det färdigpysslade var en raglantröja samt ett par byxor i stl 86 till hennes son. Reglantröjan är sytt i Campan trikå samt interlock från Hilco. Djurbyxans tyg är från ett påslakan och invändigt är de fodrade med den tunna Hilco interlocken samt härligt oranga muddar till från S&S. Sytillbehör i form av kardborreband samt 5 trådrullar med olika färger. Lite väldoft i form av två härliga badbomber och så lite smakrikt i form av en zoopåse och en djungelvrålpåse. Till sist en "liten" bok att läsa under höstkvällarna. Det var verkligen skojigt att klura ut hur paketet skulle se ut. Men jag är nöjd med vad jag till sist fick ihop och som sagt väldigt glad över att det blev väl emottaget. Jag vet dock inte om hon till sist lyckades klura rätt på vem avsändaren var ;-)

Jag fick mitt paket ganska tidigt, redan i början av september (tror jag var en utav de första som fick mitt paket). Paketet kom ifrån Ett Tu Tre vilket jag faktiskt också lyckades klura ut efter lite detektivarbete. Jag velade mellan ett par stycken olika, men det som till slut fick mig att tippa över åt rätt gissning var tyget i skjortan. Mer bloggat ikring detta paket finns här: Give and Get omg 2 - ett paket har landat...


Kan säga att minstingen sover med ödlorna, jag använder nålarna flitigt och förklädet används vid måltiderna utav minstingen. Elefanttröjan har också använts en hel massa då mellankillen gillar den färgglada elefanten. Skjortan behöver strykas inför vidare användning (och jag skäms över att jag är så dålig på att ta hand om strykberget). Boken är ännu oläst, teet har jag inte hunnit prova och tyget har jag ännu inga planer för, meeen, allt kan ju inte komma på en gång :-) Nöjda är vi i alla fall och det är huvudsaken! Hela listan över bloggare som deltog och vem som gjorde till vem, kan man hitta här: Give and Get

Arbetets flitiga låga...

har brunnit här hemma de senaste dagarna. Mest p g a att jag behövde ha med mig något att visa upp som inte var begagnat på den visning som min mamma ville ha hemma hos sig. Nu blev inte utbudet alls som jag önskade insåg jag när jag packade ner det och vi fick ändå visa upp lite utav barnens egna kläder. Fördelen är ju då att ev köpare även får se hur plaggen ser ut vid flitig användning. Och de flesta tyger jag har står sig ju över förväntan tvätt efter tvätt både i form färg och kvalitet vad gäller de obehagliga nopprorna som jag snudd på är allergisk mot. En beställning kom direkt, så får vi se om det blir någon mer framöver. Om inte annat så kommer jag ju ha jobb ändå framöver med tanke på att jag, MimiS (Vår lilla värld), Stratus (Pyssel på Torp) samt Kerstins (ullhantverk) har startat ett samarbete där vi tillsammans skall stå på en rad marknader framöver. En är redan inbokad och fler ligger i startgroparna. Dessutom så skall jag sätta mig in i hur jag lägger in bilder på min hemsida så jag kan få in alla mina härliga tyger så det blir lite lättare för potentiella köpare att välja och vraka. Nog språkat om det, här kommer i stället ett bildkollage över det jag har hunnit med under den gågna veckan förutom att jobba på mitt riktiga jobb då :-)Elefanttrosa stl 116.
Muddbyxor gröna stl 86 & 2 par 56 (hrmm, tror jag, 86:orna är till minstingen)
Muddbyxor mörkgröna stl 62 (2 par) & 56
Rödfärgad ugglebody omlott stl 56
Gulfärgad uggletröja m röda ärmar stl 74
Grön elefanttröja med bruna ärmar stl 110 (till äldstingen)
Gulfärgad uggletröja m röda ärmar stl 80
Samtliga plagg säljes vid intresse! Kommer hamna på hemsidan så snart den är uppdaterad och ev följa med på marknad om någonting finns kvar tills dess, men är inte en del av marknadskollektionen. Tänk att jag lyckades fota plaggen i lite sol i torsdags eftermiddag. Raskt mitt uppe i stressen med packning och allt.