En salig blandning...

japp, sista dagen av galen sömnad och därefter 3 hela dagar borta från maskinerna hos svärmor. Och det skall bli skönt! När vi kommer hem har barnen en varsinn helt ny och fräsch garderob att botanisera ibland. Ni skall få se lite bilder från deras garderober också sedan. Där kan vi snacka färgglädje! Nåväl - med dagens alla plagg påbörjade så var det bara att köra igång efter frukost när barnen ändå ville se morgon-tv. Så håll i er här kommer de sista 9 plaggen av 55 sydda de senaste 5 dagarna (jag vet det låter helt crazy och är det väl kanske också - men nu är det bara lite "hårda" byxor kvar att ladda upp med också).

     


Först ut blev att ladda om maskinen med mörkgrå bas och så brunt i vänster "övertråd". Därefter syddes fyra par muddbrallor i brun grundton i rasande fart *skratt*. Men som tidigare sagt så hade ju den bruna mudden tagit slut. Velade först mellan att hotta upp brallorna med lite olika muddfärger, men till sist landade beslutet på svarta muddar i alla fall. Och det känns som ett bra val. Stilrent och snyggt. Den här mökra velouren är Hilco från Nea Nobelle. Den har legat till sig ända sedan i början av året och det var premiärsömnaden i just den bruna färgen. Kraftig rejäl velour som är lätt att sy i. Byxa 1 stl 110, byxa 2 & 3 stl 98 och byxa 4 & 5 i stl 86. Det randiga tyget i brunt/beige kommer från Jofotex och det svart/grårandiga från Andersson & Hjalmarson. De brunrandiga byxorna fick en ljus/naturvit mudd. Återstår att se hur länge den är bibehållen i den färgen. Är dock inte främmande för att byta ut den men tyckte det blev helt ok så här också.

        
Ett ar helsvarta velourbyxor i stl 110 blev det också till äldsta killen. Även här velour från Hilco och likaså den plommonlila velouren om jag inte minns fel. Den byxan är också i stl 110 för han måste ju också få lite mera färg på brallorna. Tre färger återkommer för killarna i övrigt har jag försökt blanda färg och material så mkt som möjligt. De återkommande färgerna är gult, grönt och brunt! Där kunde jag inte utesluta någon ;-) Även de två sista t-shirtarna är i stl 110. Gillar den lila kanintröjan och tycker även att den mer basic randiga tröjan blev fin.
Har inte tagit bild ännu - men har faktiskt slutfört en beställning också! Bloggar om det efter helgen dock. Och mönster ordnas under nästa vecka jag looooovar! Har inte glömt bort det för er som har frågat! Förutom lite avbrutna nålar på overlocken så har sömnaden dessa fem dagarna gått över förväntan. Maskinerna har skött sig och framför allt har barnen varit medgörliga (och även mannen ;-)). Den enda som varit lite busig och "jobbig" är minstingen som lärt sig klättra upp på stolar och vidare upp på bordet. Så mammas saker får INTE vara ifred! Ååååå vad jag längtar efter ett syrum MED grind så det går att stänga in allt utan att behöva plocka helt rent efter sig varenda gång. De två stora har ju lärt sig låta bli mammas saker (och gör det i alla fall nästan jämt) men så långt har ju inte lilleman kommit ännu. Nu skall jag avsluta med några bilder på deras härliga blandning utav kläder - inhängda och färdiga för att tas i bruk efter helgen. Till farmor tar vi med de "gamla" kläderna som nu är utrensade och skall få flytta vidare vartefter de tvättas upp. Färggladaste garderobsinnehållit i höst tro ;-) Nu tar jag lite "semester" i några dagar!

  

Blått är flott...

var gårdagens färgtema *skratt*. Fast jag var inne och nallade på lite andra färger också. Jag orkade aldrig blogga igårkväll och hann inte heller fota allt eftersom mörkret föll. Körde om möjligt, ännu mer intensivt igår än tidigare dagar. Men i gengäld kunde jag avsluta lite lugnare idag ;-) och ägna större delen av dagen åt barnen.
Nåväl, onsdagens skörd, dock med start ikring det jag aldrig bloggade om i tisdags kväll!

        
Först ut en uggle t-shirt med randiga ärmar och turkost muddavslut. Till mellangrabben i stl 98. Därefter en tröja i randig e-slöjdstrikå och matchande JNYdesign turkost "kanintyg" stl 110. Sedan kommer två par kanintröjor. Har tagit ut svängarna lite på den ena och valt det turkosa kanintyget på bål och det egenfärgade plommonlila till ärmarna. Tycker det blev riktigt läckert - den tröjan är i stl 98. Äldsta sonen fick en "lugnare" variant i stl 110 ned enkelt turkosa ärmar och så lite fräsig limegrön mudd (mina favvofärger är nog koboltblå, turkos, brun och lime - gärna i kombination ;-)). Och nog ser plaggen trevligare ut hängande i det gröna än inne på en filt på golvet. Har verkligen hittat en perfekt liten björk på lagom "dörravstånd". Vart tygerna kommer ordrar jag inte så mkt om för det har ni nog koll på vid det här laget. Så till gårdagens skapande då. Den fortsatte ju i de blå färgernas tecken, men slog framemot kvällen över lite i andra toner också. Och sanningen att säga så hade jag alla plagg overlockade till dagens runda också innan jag gick och lade mig. Effektivt arbetat alltså. Nåväl, nu tar vi det i rätt ordning ;-)

     
Tröja nummer ett på dessa bilder är en utav mina favoriter. Tyckte det blev grymt snyggt och uppiggande med blå ugglor och orange härliga muddar. Storleken på denna är 110 och äldstingen kommer bli grymt snygg ;-)
Därefter kommer två stycken t-shirts i stl 98. Ganska basic - framför allt den randiga. Men funktionella och bra. Framför allt den i blommigt tyg är väldigt sval och härlig nu på sommaren. För all del kommer nog den randiga också vara det eftersom tyget är väldans tunt även om det är 100% bomull. Det blommiga tyget och det beiga till ärmarna är från Jofotex. Det randiga har jag bytt till mig och vet inte vart det kommer ifrån.

     
Sist ut i skaran utav blåa plagg blev tre par byxor. Ett par i stl 110 i marinblå strechfrotté från Tygvaruhuset. Sedan ett par härligt randiga i kolbolt blå och svart från Andersson & Hjalmarson, storlek 98 och till sist minstingens koboltblå muddisar. Bröt inte av något speciellt med muddfärgerna utan valde att hålla mig till de färger som fanns i plaggen själva. Vill att byxorna skall vara ganska basic så att matchningsmöjligheterna med alla brokiga tröjor skall vara lätt. Sedan valde jag att under gårdagen även ta itu med lite blandad färgkompott, d v s avslutade dagen "temafritt". Försökte göra det så smidigt som möjligt för att trä om så lite som möjligt och behövde faktiskt främst byta den vänstra tråden och i vanliga maskinen. Här kommer lite mera färg igen:

     
Här kommer en favorit i repris. Äldsta sonen måste ju också få lite blommor i garderoben. När jag halvvägs färdig visade upp plaggen fnös han bara åt dem och tyckte inte att det var något av intresse. Men helt färdigt skulle han absolut prova på stört. Första tröjan är definitivt en utav favoriterna. Har ju använt tyget tidigare även till en klänning till mig själv. De oranga muddarna hänger med sedan tidigare också. Nytt är dock matchningen med de lila ärmarna som faktikst nästan går precis ton i son med de lila blomdetaöjerna. Nöjd! Och med tanke på att jag fick fatt på 4 meter för 95 kr på Tygvaruhuset så är det ett riktigt fynd. T-shirten på bild två är också i stl 110 - inte lika stor sensation, men helt ok. Tyget är ett svalt härligt somrigt tyg och väldigt enkelt i blommorna. Tror han blir fin i den. Sedan ytterligare ett par godingar till mellankillen i stl 98. Knallande orange strechfrotté från S&S är det i dessa byxor. Mudden är lite mörkare orange - men tyckte kombon blev snygg ändå. Mmmm, jag gillar färg - det märks va? Och som om det inte vore nog med det så halkar vi in lite på dagens temafärg: brunt! Det är ju en basfärg som bara måste få finnas med för brunt passar ju till allt. Fast brunt blev också lite svart och grått och hmmm...lila! Men vi tar bara en liten del utav det här - resten får komma i "dagens" egna inlägg eftersom det gjordes idag.

     
Här kommer faktiskt lite fler favoriter. Man måste väl inte bara ha en eller hur? Nåväl - första tröjan är också en skapelse utav ett Jofotex tyg eller skall man vara petig så är det ju faktiskt två. Ett storblommigt på bål och ett småblommigt som matchar upp på ärmarna. Avslutat med klarröd mudd. Mjuk och behaglig kan jag själv intyga som har en egen i omlottmodell. Denna var till mellankillen dock, så stl 98. Tröjan i mitten med koboltblå mudd är i det berömda och "heta" elefanttyget uppmatchat med koboltblå mudd. Storleken ör 86. Enkelt men snyggt. Tänkte först brun mudd men redan har hade den bruna mudden tagit slut så det var bara att tänka om - men jag tyckte mudden blev ett skönt avbrott. Sista tröjan är även den i stl 98. Bruna elefanter här med - med lila ärmar och muddavslut. Också det ett skönt avbrott i mitt tycke. Tja, när jag var färdig med ihopplockandet igårkväll så var klockan 23.30 och jag sååå trött så jag insåg att det inte var någon idé att försöka blogga heller. Men då hade jag ju å andra sidan också hunnit med att sammanfoga delarna till alla tröjor som var kvar samt sy ihop byxbenen (dock ej med varandra). Allt för att få så lite som möjligt att göra idag - och det var nog en bra strategi. Dagens jobb kommer om en stund i ett eget inlägg.

Grönt är skönt...

i dessa sommartider så det har varit dagens färg. Men sanningen att säga så hann jag in och peta lite i morgondagens färg: blått som sommarhimlen. Folk tror nog jag blivit skvatt galen. Men jag försöker jobba undan som sjutton för att ha hela makens semester fri från sömnad. Imorgon skall jag också slutföra en beställning hade jag tänkt, eftersom jag har fått de sista uppgifterna jag behöver nu. Nåväl dagens sömnad har omfattat detta:

     
Först ut redan imorse var fyra par byxor. Eftersom barnen ville leka lite innan frukost så nappade mamman på deras önskemål och med barnens godkännande så satte hon sig vid maskinen. 1½ timme senare och lite hungrigare alla fyra var dessa färdiga! Det första paret muddbyxor är till äldstingen. Jag har nog inte nämnt det tidigare, men till de två större killarna använder jag enkel mudd i midjan och resår. Tycker att det p g a tyngden i byxorna är svårt att få större byxor att sitta uppe bra annars och är helnöjd med den här lösningen eftersom det blir snyggt. Nåväl dessa läckert gröna brallor på första bilden är alltså i stl 110 och fick limegröna muddavslut. Funkade faktiskt över förväntan. Mittenbilden visar två par muddisar i stl 86 ett par lime/olivgrönrandiga med limegrön mudd och så ett par vanligt gräsgröna byxor med randig mudd. Mellankillen fick ett par likadana byxor i stl 98 som byxa nummer två för minstingen. Benmuddarna är ca 10 cm långa så det finns en del växtmån. Den enfärgade velouren samt randiga muddväven kommer från Jofotex. Randig velour från Andersson & Hjalmarson samt limegröna muddväv från S&S. Efter frukost ville killarna leka vidare lite inne så jag frågade snällt återigen om jag fick sy lite. Och jodå det var heeelt ok. Och idag har de faktiskt lekt riktigt bra och jag har varit involverad i leken som en bifigur. Så nästa projekt blev:

     
Ja, tre gröna uggletröjor flaxade raskt ut och satte sig på grenarna i björken uppe i vår lilla skogsbacke. Samtliga fick faktiskt samma färgkombinationer här. Ibland gillar jag inte att blanda för mycket f'ärger och med detta grönfärgade uggletyg tycker jag det är snyggast att ta upp de marinblå ugglorna med en marinblå mudd.
T-shirten är i stl 98, tröjan med sprung i 86 och den sista tröjan i stl 110. Tygerna från Jofotex. Ordar inte så mkt mer om saken. Efter lite lek och gospaus samt lite intag av mat så blev mamman frisläppt och fick tillåtelse att sy liiiiite till, med löfte om att faktiskt leka med lite lego sedan (eller snarare mamma bygger och äldsta sonen leker). Så med det löftet var det bara att ladda och köra hårt.

     
Tre tröjor till hoppade ut ur maskinen färdigklappade och klara! Den första i stl 98 ganska så färggrann. Bara rött som saknas också ;-) och lite gult, men det går ju att ordna med ett par byxor. Livet på tröjan är i trikå från E-slöjd lime/grönrandig. Det bruna tyget till ärmarna kommer från JNYdesigns laddning av kanintyger och så toppades det hela med lite turkos muddväv från Mg tyger. Bild två är en t-shirt i randig, mjuk, lite tjockare trikå från "Trikå-Eva" Tradera (Eisertrikå) som skall hamna i äldstingens garderob, m a o stl 110. Och så får mellankillen en till tröja i stl 98 som också är en riktig färgpalett. Randiga tyget samma som till t-shirten, det turkosa ärmtyget otryckt JNYdesign kanintyg och så koboltblå muddväv MG tyger. Efter att ha städat upp efter kvällsmat och annat beslutade jag mig för att jag faktiskt skulle gå på morgondagens färg också, så nu är jag alltså inne i den blå skalan *skratt*. Och fyra plagg hann jag med att göra färdigt också, dock hann jag inte fota dem i dagsljus då det hunnit bli ganska så mörkt utanför fönstret. Men ni får en snabbkik på alla plagg samlade på en bild. Skall komma med bättre bilder samt beskrivningar ikring plaggen imorgon.