En helt fantastisk helg!

Att det finns så underbara människor i detta avlånga land känns så underbart. Den här helgen har jag haft besök utav 10 toppentjejer med olika kunskaper och olika sömnadsbakgrunder, men samtliga inriktade på barnkläder. På hobbynivå eller lite mer business spelar ingen roll för just den här helgen har vi nog alla kännt oss ganska så likasinnade. Och samtliga tjejer helt underbart goa! Jag vill bara rikta ett stort TACK till er! Det kommer inte bli några bilder eller några namn nämnda eftersom flera önskar få bibehålla sin anonymitet vilket jag absolut respekterar fullt ut. Helgen har i alla fall varit toppenhärlig, man är lite (eller mycket) fattigare i plånboken, men oj så rik på minnen och intryck, nya idéer och inspiration. Stor kram till er alla!

Iiiiihhhhaaaaa: bara en dag kvar...

och det spritter i kroppen av energi. Energi som jag borde lägga på städning - och ja, ja, jag skaaaa :-)! Nu har jag ju gått och varit hemlig i flera dagar (eg månader) så nu tänkte jag berätta vad som är på gång i djupet utav Kolmårdsskogarna. I dagarna de tre, fredag, lördag & söndag skall vi träffas inte mindre än 10 tjejer från FL:s sytråd och bara sy, sy, sy. Ge varandra tips och råd och nyskapande idéer. Prata och framför allt förhoppningsvis ha riktigt, riktigt skojigt tillsammans. På menyn står även att äta och dricka en hel del gott *skratt* samt ett lördagsbesök på Jofotex och så en vända till Bibbi innan alla far hemmåt på söndageftermiddagen. Som jag har sett fram emot det här! Och allt skall ske hemma hos mig - vilket för mig känns stort. Inte jobbigt utan bara stort som i roligt, toppen, kalas! Flera utav tjejerna har dessutom faktiskt indirekt genom sina bloggar bidragit till att jag själv kommit igång med sömnaden. Jag tänker inte outa vilka de är ännu. Men om jag orkar på söndag kväll (det lär nog inte hinnta bli så mycket mer bloggande innan dess) så kommer det säkert en del bilder och lite pladder om vad vi har gjort under helgen!

Igår fick jag dessutom hem inte mindre än ca 55 meter tyg från den berömda "TrikåEva" kom på att det kunde vara på sin plats med en sambeställning utav tyg ifrån henne. Så igår mätte jag och klippte och mätte igen och igen och nu står det ett gäng färdigpackade kassar med tyg till tjejerna när de kommer. Vi har även gjort en sambeställning utav velourtyger ifrån Andersson & Hjalmarson som en utav tjejerna varit schysst och hämtat upp i kombination med en liten semester hos släktingar. Så den laddningen kommer också imorgon. För att inte säga vad som kommer dyka upp efter Jofotexbesöket *skratt*. Där har vi det så lyxigt att Johnny har ordnat så vi blir bjudna på lunch imorgon efter allt tygshoppande. Jag hoppas detta kommer bli så toppen som det känns :-) så det kanske, kanske kan bli en tradition om de övriga är sugna på det. Nej, nu Är det dags att lägga lite energi på städning & så måste jag packa lite åt småtrollen som jag kör iväg tillsammans med mannen min imorgon. De får på hos hans mamma och rå om varandra där i helgen.

  

Borde ha all inspiration i världen...

men går bara och lullar omkring och vet inte riktigt vad jag skall ta mig för. Jag behöver ta itu med lite beställningar (även om jag ändå inte kan skicka förrän efter nästa helg p g a att ett tyg saknas ännu). Men jag saknar lite den där känslan av att "åh vad kul att sätta sig vid maskinen". Hoppas och tror dock att helgens roliga event skall ändra på det. Med så mycket kreativa människor omkring sig så borde det bli så. Vad som skall hända är jag tyst om liiiite, lite till, men OJ vad jag har längtat efter den här helgen! Borde städa också - men det blir nog i sista minuten imorgon när kidsen sitter o tittar på Bompa/sover. För annars kommer ju allt vara i en enda röra igen, allra helst med tanke på hur mycket de har spillt ut/kladdat ner omkring sig de senaste dagarna. Jag har förresten Traderat hem ett tyg nyligen också, samt även bytt till mig lite tyger och så köpt några med. Kanske skall ta fram kameran och fota dem så ni får se. Då blir inlägget lite roligare :-) Först ut kommer Traderaköpet. Inget fynd direkt men jag gillar kombin orange/turkos och hade sådan tur att jag fick en liten bit av Stratus förra veckan som tack för mudd som hon fått av mig och nu visade det sig att det här var exakt samma. Toppen!  
Dessutom så ville Maria med bloggen Marias hemmapyssel gärna byta till sig ett par meter utav den röd/orangerandiga Eisertrikån och när hon erbjöd mig lite mer orange kaniner, så nappade jag ;-). Dessutom så blev det 1 meter Åhlens kaniner också. Kanske får bli något ytterplagg till minstingen. Har inte alls bestämt mig ännu. Sist ut kunde jag inte låta bli att beställa från Hantverksboden Venditor igen. Tydligen skall de upphöra och det var 30% på tygerna så det blev några "gamla godingar". Kommer säkert bli mer byxor i olika storlekar utav dessa. En byxa skall i alla fall ordnas till minstingen i det understa utav tygerna - ja ytterligare en fodrad byxa då eftersom kylan börjar krypa på alltmer! Har faktiskt mer tyger på ingång bl a från Tradera-Eva (Eiser trikå) samt från Nea Nobelle. Kunde inte motstå en beställning från den första utav en enda anledning - det stora MÖTET *skratt*. Nu är jag hemlig igen. Och Nea Nobelle har ju just nu kampanj på sin Campan singeltrikå som jag tänkte passa på att prova. Hoppas att de kommer idag så jag kan klämma lite på tygerna och få lite mer inspiration. Men sanningen att säga är det BYXOR till de två äldsta jag borde sy.